Ready? Action!Mensen met een beperking staan dagelijks voor heel wat uitdagingen. Daarom is het belangrijk dat we niet enkel empathie tonen, maar ook overgaan tot praktische daden die een verschil maken. Zorg dat mensen met een beperking écht welkom zijn in jouw vereniging met deze concrete acties.

Pak de latten aan

Weet jij hoe je vereniging kijkt naar de participatie van personen met een beperking? Wat zijn jullie sterke punten op dat vlak? Wil je weten welke thema’s je kan aankaarten rond inclusie in jouw vereniging?

Doe deze actie!
latten01.jpg

Dompel je onder

In deze vorming ervaar je interactief wat het is om te leven met een beperking. Hoe voelt het om afhankelijk te zijn? In welke mate ben je sociaal uitgesloten? Wat als je de wereld rondom jou niet begrijpt? Ontdek enkele ‘quick wins’ voor jouw organisatie !

Doe deze actie!
onderdompel01.jpg

Werk de latten weg

Heb je zin gekregen om de latten weg te werken en samen met je vereniging de handen uit de mouwen te steken? We bieden coaching op maat van je vereniging.

Doe deze actie!
latemse-meersen-2.jpg

Zoek een vrijetijds- organisatie in jouw buurt

Tal van vrijetijdsorganisaties voor mensen met een beperking kunnen je helpen met concrete tips om je vereniging inclusiever te maken.

Doe deze actie!
21078277_10156546502447519_8069959753364722982_n.jpg